Sesamzalm met doperwerwtenrijst

Dit gerecht is ontstaan op het moment dat zowel ik als D. geen zin hadden om boodschappen te doen. Een duik in de vriezer en voorraadkast resulteerde in het volgende recept. Simpel, snel en erg lekker!

a8f1c4b032fea5bcc2b2f418ea01fd8a

(Bron. Tijdens het eten van dit gerecht ontstond het idee om een foodblog te beginnen.
Te druk in gesprek om een foto te maken dus ;))


Ingrediënten (2 pers.)

  • 150-200 gram pandanrijst
  • 2 stukken zalm
  • 200 gram broccoli
  • 75 gram doperwten (diepvries)
  • 2-3 el sesamzaad
  • 6 el sojasaus
  • 2 el olijfolie of wokolie

Voorbereidingen: (1) ontdooi de zalm,  kruid met peper & zout (2) snijd de broccoli in roosjes

  1. Breng twee pannen water aan de kook. Kook hierin de rijst in 10-15 minuten gaar .
  2. Blancheer (klik) in de andere pan de broccoli en doperwten zo’n 1-2 minuten. Afspoelen onder (ijs)koud water!
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm op middelhoog vuur aan twee kanten goudbruin. Let op: zorg dat het vuur niet te hoog staat, anders wordt je zalm erg snel droog!
  4. Rooster de sesamzaadjes op laag vuur tot ze een lichtbruine kleur hebben.
  5. Giet de rijst af en meng deze met de doperwten, broccoli en 4 el sojasaus.
  6. Serveer de zalm door er 1 el sojasaus over heen te verdelen en te bestrooien met sesamzaadjes

Tip: voor een ‘frisser’ gerecht kun je wat citroensap over het gerecht sprenkelen.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s